Mor og datter på kjøkken med sunn mat og hvite smil

Tannsjekken

Den årlige tannsjekken kan du ta hos både tannlege eller tannpleier. En tannsjekk avdekker skader og behov for behandling, og den inkluderte rensen forebygger senere tannproblemer. En standard tannsjekk inneholder alltid røntgenbilder, klinisk undersøkelse, enkel rens og hygieneinstruksjon.

Hva er en tannsjekk?

En tannsjekk er en helsjekk av tenner, munn og tannkjøtt. Tannsjekken avdekker skader og sykdommer som har behov for behandling. En standard tannsjekk inneholder alltid røntgenbilder, klinisk undersøkelse, enkel rens og hygieneinstruksjon.

Tannsjekk hos tannlege eller tannpleier

Både tannleger og tannpleiere kan gjennomføre tannsjekken din. Hos tannpleiere kan den inkluderte rensen oppgraderes for et lite tillegg i pris. Da pusser og renser tannpleieren hver eneste tann. Hvis tannpleieren ser at dine tenner har behov for behandling etter tannsjekken er det tannlegen som overtar behandlingen.

Den årlige tannsjekken

Vi anbefaler at du gjennomfører en tannsjekk årlig for optimal munnhygiene og minske risikoen for skader på tennene. Undersøkelsen og røntgenbildene avdekker behov for behandling, og mange tilstander er det viktig å oppdage tidlig. Den inkluderte rensen fungerer forebyggende og sørger for å holde tennene og tannkjøttet friskt.

Les om hull i tennene »