Bilde av tannlege

Tannlegeskrekk

Det er mange som føler akkurat som deg, og vi møter pasienter med tannlegeskrekk hver eneste dag. Vår erfaring er at den beste løsningen er å gi deg kontrollen og den tiden som du trenger. Hos oss er det du som bestemmer over tannlegen.

Hva er tannlegeskrekk?

Tannlegeskrekk utspiller seg ofte som en angstreaksjon knyttet til å dra til tannlegen. Dette kan ha ulik alvorlighetsgrad. Ved alvorlige tilfeller av tannlegeskrekk, også kjent som odontofobi, unngår pasienten tannbehandling fullstendig.

Mange pasienter med tannlegeskrekk har et større behov for tannbehandling fordi de ikke har vært hos tannlegen på mange år. Da vil finansiering være en bekymring for mange. Hos Colosseum Tannlege hjelper vi deg med finansieringen, så du får gjennomført behandlingen du behøver. Du får oversikt over både behandlingen og kostnaden før behandlinger begynner, så du kan planlegge og ta kontroll. 

Slik hjelper vi deg med tannlegeskrekk

Det er mange som føler akkurat som deg, og vi møter pasienter med tannlegeskrekk hver eneste dag. Vår erfaring er at den beste løsningen er å gi deg kontrollen og den tiden som du trenger. Hos oss er det du som bestemmer over tannlegen.

Å bli kvitt tannlegeskrekk begynner med en samtale med tannlegen. Her kartlegges hva som gjør det vanskelig for deg å gjennomføre tannbehandling, og sammen med tannlegen legger du opp en plan som du er komfortabel med. Vi legger stor vekt på å bygge opp tillit til tannlegen. Du skal alltid være trygg på at dere bruker den tiden du behøver, og at tannlegen stopper med én gang du gir tegn til det. Alle behandlinger kan settes på pause eller avsluttes, og det er det du som bestemmer.

For mange hjelper det å koordinere og planlegge med tannlegen hvilket utstyr som skal benyttes. Utstyret vi bruker er det mest skånsomme på markedet, og selv om bedøvelsen er veldig liten kan den erstattes med en enda mindre variant. Tannbehandling hos oss er alltid smertefritt utført under lokalbedøvelse, og området kan bedøves med gel først.

Når brukes sedasjon ved tannlegeskrekk?

Det er sjeldent at vi ikke får gjennomført tannbehandling, selv med pasienter som i utgangspunktet aldri hadde trodd at de skulle klare det. Selv om vårt mål er at du til slutt er komfortabel med å gå til tannlegen, er fokuset først og fremst på å hjelpe deg til å gjennomføre den behandlingen som trengs akkurat nå. I situasjoner der tannbehandling rett og slett ikke lar seg gjøre kan sedasjon komme inn i bildet.

Beroligende tabletter og lystgass er angstdempende og gjør det lettere å gi behandlingen et forsøk. Om tannbehandling likevel ikke lar seg gjøre vurderes intravenøs sedasjon eller narkose. Da sover man under hele tannbehandlingen, og vil ikke huske noe av behandlingen i etterkant. Intravenøs sedasjon og narkose tilbys på flere av våre klinikker, under tett oppsyn av anestesileger.

Les om narkose »