Tannlegeskrekk

Det er mange som føler akkurat som deg, og vi møter pasienter med tannlegeskrekk hver eneste dag. Vår erfaring er at den beste løsningen er å gi deg kontrollen og den tiden som du trenger. Hos oss er det du som bestemmer over tannlegen.

Første steg mot å bli kvitt tannlegeskrekk
Å bli kvitt tannlegeskrekk begynner med en samtale med tannlegen. Her kartlegges hva som gjør det vanskelig for deg å gjennomføre tannbehandling, og sammen med tannlegen legger du opp en plan som du er komfortabel med. Vi legger stor vekt på å bygge opp tillitt til tannlegen. Du skal alltid være trygg på at dere bruker den tiden du behøver, og at tannlegen stopper med én gang du gir tegn til det. Alle behandlinger kan settes på pause eller avsluttes, og det er det du som bestemmer.

Her er det du som bestemmer
Ofte er det følelsen av å ikke kunne kontrollere situasjonen som gjør at mange unngår tannlegen. Vi bruker derfor god tid på å gjøre deg helt sikker på at det du som bestemmer over tannlegen.

Du kan koordinere utstyret
For mange hjelper det å koordinere og planlegge med tannlegen hvilket utstyr som skal benyttes. Utstyret vi bruker er det mest skånsomme på markedet, og selv om bedøvelsen er veldig liten kan den erstattes med en enda mindre variant. Tannbehandling hos oss er alltid smertefritt utført under lokalbedøvelse, og området kan bedøves med gel først.

De aller fleste klarer det
Det er utrolig sjeldent at vi ikke får gjennomført tannbehandling, selv med pasienter som i utgangspunktet aldri hadde trodd at de skulle klare det. Fordi du selv styrer (og kanskje til og med fullfører) tannbehandlingen, kan det føre til en følelse av mestring og kontroll som i det lange løp kan erstatte engstelsen. Selv om vårt mål er at du til slutt er komfortabel med å gå til tannlegen, er fokuset først og fremst på å hjelpe deg til å gjennomføre den behandlingen som trengs akkurat nå. I situasjoner der tannbehandling rett og slett ikke lar seg gjøre kan sedasjon komme inn i bildet.

Sedasjon kan komme inn i bildet
Beroligende tabletter og lystgass er angstdempende og gjør det lettere å gi behandlingen et forsøk. Om tannbehandling likevel ikke lar seg gjøre vurderes intravenøs sedasjon eller narkose. Da sover man under hele tannbehandlingen, og vil ikke huske noe av behandlingen i etterkant. Intravenøs sedasjon og narkose tilbys på flere av våre klinikker, under tett oppsyn av anestesileger.

Vi hjelper deg med finansieringen
Pasienter med tannlegeskrekk kan ha et større behov for tannbehandling fordi de ikke har vært hos tannlegen på mange år. Da er finansieringen også en bekymring. Derfor får du oversikt over både behandlingen og kostnaden, så du har mulighet til å planlegge og ta kontroll. Du kommer ikke til å oppleve overraskelser. Vi kan også hjelpe deg med finansieringen av behandlingen. Ta kontakt med resepsjonen på din klinikk, så hjelper de deg.