Tannbleking

Tannbleking holder i minst et år, og tannsjekken er inkludert i behandlingen. Tannsjekken er viktig fordi tennene må være friske og sterke før de blekes, og tennene dine må renses rene for plakk og tannstein for et jevnt resultat. Tannlegen eller tannpleieren lager et spesialtilpasset blekeutstyr du skal bruke én gang daglig eller hver natt i like mange dager som anbefalt.

Tannbleking
Tennene og emaljen din undersøkes og all plakk og tannstein renses bort. Det kan tas et bilde av tennene dine som du kan sammenligne det ferdige resultatet med. Tannlegene eller tannpleieren tar avtrykk av tennene dine så blekeskinnene skal passer perfekt til dine tenner. Skinnene og medfølgende blekemiddel er klart for henting etter en ukes tid. Du velger selv om du skal ha et sterkere blekemiddel som skal brukes på dagtid, eller et svakere middel som kan sitte på gjennom natten. 

Sånn bleker du
Puss tennene rene og bruk tanntråd. Legg en liten dråpe blekemiddel på innsiden av skinnen på hver av tennene som skal blekes og ta på blekeskinnen. Hvis du har tatt i litt for mye blekemiddel kan det legge seg litt middel på tannkjøttet som du kan fjerne. Det kan bleke tannkjøttet litt, men dette forsvinner i løpet av få minutter og er ikke farlig. Hvis du har i for lite blekemiddel legger det seg små luftbobler under skinnen

Blekemidler som inneholder 10% karbamidperoksid skal brukes over natten, mens blekemidler som inneholder 15% skal brukes i 1-2 timer på dagtid. Prosenten skal være klart markert på etuiet. Puss tennene når du tar av blekeskinnen, og bruk fluor. Vask blekeskinnen med kaldt eller lunkent vann etter bruk; varmt vann kan deformere skinnen. Lagre skinnen tørt til neste behandling og legg blekemiddelet tilbake i kjøleskapet.

Viktig å huske på
Tennene er mer sensitive og misfarges letter når du bleker. Bruk fluor daglig og unngå mat og drikke med sterk farge - som for eksempel rødvin, blåbær og kaffe. Ta kontakt med tannlegen eller tannpleieren din hvis du opplever kraftig ising.

Etter tannbleking
Hvis du har opplevd ising kommer det til å avta etter noen få dager. Det tar rundt to uker før man ser det endelige resultatet og dette resultatet vedvarer normalt sett i minst et år. Dersom hvitfargen avtar etter noen måneder skyldes dette ofte belegg på tennene som enkelt kan pusses bort hos tannpleier.