Porselensfasader

Porselensfasader er spesialtilpassede porselensskall som festes over den synlige delen av tannen. En porselensfasade, eller skallfasett, er et godt alternativ hvis misfarging på tennene er vanskelig å fjerne, eller hvis tennene er slitte, står ujevnt eller har uønskede mellomrom. Porselensfasaden vil være lik en frisk, naturlig tann og spesialtilpasses til akkurat deg.

 

Konsultasjon hos protetiker 
Estetisk tannbehandling begynner som regel med en konsultasjon med en protetiker. Protetikeren er utdannet tannlege med videre spesialistutdannelse innen estetisk og rekonstruktiv tannbehandling. Sammen med protetikeren vurderes porselensfasader opp mot andre tilgjengelige alternativer før behandlingen.

Porselensfasaden
Det må slipes litt av tannen for å få plass til fasaden, men det slipes alltid så lite som mulig. Fasaden klargjøres i løpet av få uker og festes enkelt over tannen. Tannkjøttet trives godt med kjeramiske løsninger som porselen, og porselen er svært likt naturlig tannben. Porselensfasaden spesialtilpasses til akkurat deg både form- og fargemessig.