Opplever du snorking – ring tannlegen

Snorking er et stort problem for mange, både som snorker og for de som er i nærheten. Når vi vet at snorking kommer av at musklene slapper av under søvn, særlig under den dype søvnen og i drømmesøvn (REM) synes vi det er rart ikke flere tenker på tannlegen i forbindelse med snorking. Tannlegen forholder seg til munn, tenner og svelg hver eneste dag.

Snorkingen skyldes ofte at musklene i svelget slapper av under søvn, særlig under den dype søvnen og i drømmesøvn (REM). Det er flere løsninger man kan gjøre selv for å redusere eller ta bort små snorkeplager. Er problemet stort er det viktig å oppsøke profesjonell hjelp.

Det er en myte at snorking kun rammer overvektige menn, søvnapné rammer også 1 av 20 barn og 20 % av alle besøk til legen handler om søvn, vi skulle ønske flere tok kontakt med oss for å få hjelp.

Snorking kan forårsake små og større helseproblemer relatert til dårlig søvn og ren søvnmangel. Det er også påvist at snorking kan føre til dårligere sexlyst.

Konsekvensen av å finne en best mulig løsning på snorkeproblemet kan være bedret helse og ikke minst jevnere og sunnere søvn.

Mange kvier seg fra å gjøre noe med snorkingen. Oppfattelsen er ofte at det må så store inngrep til at de velger heller å fortsetter å snorke.

Hos tannlegen kan løsningen både være enkel og ikke minst effektiv. En snorkeskinne er en løsning som ikke trenger inngrep og man slipper bruk av en plagsom pustemaske. Resultater viser at snorkeskinne ikke bare er enkel i bruk, men den virker for de aller fleste.

Hvordan redusere snorking? Her er noen små tiltak og anbefalinger:

  • Unngå alkohol før du legger deg

  • Unngå sovemidler og beroligende midler

  • Eventuell allergi må behandles, og luftveisinfeksjoner øker også snorking, men disse er ikke alltid like lette å unngå.

  • Unngå andre elementer som gjør deg tett i nesen; sørg derfor alltid for å ha et rent soverom

  • Forsøk å sove med ørepropper

  • Det hjelper også å ligge på siden og å ligge litt opp med overkroppen, så du ikke ligger flatt.

Tannlegen er din beste venn i kampen mot snorking.

Dersom snorkingen er av en alvorlig karakter kan det medføre at du trenger profesjonell hjelp og dersom voksne snorker hele tiden og er veldig trøtte på dagen kan dette være symptomer på søvn apné så det første man kan gjøre er å snakke med tannlegen sin.

Vi kan finne de beste løsningene og komme med de gode svarene på snorkeproblemet ditt.

Flere av våre tannleger samarbeider med søvnklinikker og flere av våre klinikker har tannleger som arbeider med snorkeproblemet.