Kroneterapi

Tannkroner spesialtilpasses til akkurat deg og dine tenner, både form- og fargemessig. Ved kroneterapi festes splitter nye tannkroner på slitte eller ødelagte tenner, eller erstatter gamle eller slitte kroner man har fra før. 

Estetisk tannbehandling
Tannkroner festes på slitte eller ødelagt tenner for å gi deg et enda penere smil. Gamle og slitte tannkroner fra tidligere kan enkelt erstattes med en splitter ny tannkrone som varer. 

Tannkronen
Kronen klargjøres som regel innen få uker, og festes enkelt over tannen. Som regel lages kronen i porselen – et materiale som tannkjøttet trives med. Tannkronen håndmales dersom kronen skal erstatte en tann man smiler med. Tenner bakerst i munnen erstattes med en tannkrone i et sterkere materiale som tåler tygging.

Kroneterapi etter rotfylling og karies
Som regel repareres rotfylte tenner med tannkroner. Det er fordi det kan hende at større deler av tannen må borres bort for å rotfylle tannen. Hull i tennene repareres oftest med fyllinger, men store kariesskader må noen ganger repareres med en krone. Det er fordi mer av tannen må borres bort hvis kariesskaden har tæret på store deler av tannen.