Gjennomsiktig tannregulering

Det finnes flere typer gjennomsiktig tannregulering for voksne. En type består av et sett med tettsittende skinner som byttes ut annenhver uke. En annen består av én skinne som har en justeringsmekanisme på baksiden. Gjennomsiktig tannreguleringer gir raskt resultater selv om endringene skjer skånsomt. Skinnene kan tas av mens man spiser eller pusser tennene, og dette gjør dem til de mest hygieniske tannreguleringene på markedet.

Konsultasjon hos tannlege
Denne behandlingen begynner med en konsultasjon hos en tannlege. Ikke alle tannleger utfører denne behandlingen, så forhør deg på din Colosseumklinikk. De aller fleste tannstillinger kan rettes opp med gjennomsiktige tannreguleringer, men ikke alle. Tannlegen vurderer hvordan akkurat ditt tilfelle burde behandles, og anslår pris og behandlingstid. I løpet av konsultasjonen tar tannlegen ofte et avtrykk av tennene dine. Dette brukes til å utvikle en visuell fremstilling av hvordan tennene vil flytte på seg, og gir et inntrykk av hva det endelige resultatet vil bli.

Behandling med gjennomsiktig tannregulering
Før behandling med gjennomsiktige skinner må man som regel feste små, tannfargede fyllinger på tennene. I noen tilfeller må man også slipe lett mellom tennene for å gjøre plass til endringene. Det vi i så fall tannlegen informere om på forhånd.

Tannlegen følger med på hvordan tennene beveger seg gjennom jevnlige oppfølgingstimer. Gjennomsiktig tannregulering må være på 22 timer i døgnet for at tennene skal flytte seg som planlagt, men de skal alltid tas av når man spiser eller drikker annet enn vann.

Gjennomsiktige skinner
Før behandling med gjennomsiktige skinner tas det som regel et tannavtrykk. Avtrykket brukes til å utvikle en visuell fremstilling av hvordan tennene vil flytte på seg. Noen ganger er det behov for å lage et par ekstra skinner for å få det resultatet man ønsker. Det er inkludert i prisen for behandlingen, men betyr at det tar litt lenger tid.

Etter behandlingen
Når behandlingen er ferdig vil tennene fremdeles være i bevegelse og må holdes på plass. Det kan gjøres med en retainer, som er en tynn metallstreng som limes bak tennene. Med en retainer korrigerer bittet seg litt selv, men det er viktig med godt renhold.

Alternativet til retaineren er en skinne som brukes som en siste skinne i behandlingen, før man etterhvert går  over til å bruke skinnen kun på natten. Skinnen låser tennene akkurat slik de er etter behandlingen, men det er viktig å bruke skinnen som avtalt. Fordi tennene fortsatt er i bevegelse kan resultatet påvirkes dersom man ikke bruker skinnen som man skal.