Tannlege Carl Christian Blich starter tankesmie for tannhelse

Tannlege og universitetslektor, Carl Christian Blich ved Colosseum Tannlege Majorstuen er initiativtaker til ny tankesmie for tannhelsetjenester. Blich er tidligere president for Tannlegeforeningen, og har drevet egen praksis i mange år. Gruppen er kalt ”Prognose – Tankesmie for fremtidens tannhelsetjeneste” og etableres som en lukket Facebook-gruppe.

– Det handler om å lage nye kart

– Jeg gjør dette fordi jeg ser at tannhelsetjenester er et marked i endring, forteller Blich. – Tannhelsen blir bedre, og mye tyder på at behovet for tannhelsetjenester blir mindre. Likevel fortsetter alt som før, og vi planlegger fremtiden med gamle kart. Vi må se på fremtiden med nye øyne, og jeg syns det haster.

Blich håper å få med seg engasjerte mennesker til å bidra til tankesmien. Hittil består gruppen et tyvetalls tannleger, og tanken er å invitere også politikere, byråkrater eller helseøkonomer. Blich forteller at tankesmien skal være en nøytral gruppe, uten kobling til offentlig tannhelsetjeneste, lærestedene, eller andre institusjoner. – Vi skal være helt frittstående, forteller Blich.