Av menneskets 32 tenner er det de fire visdomstennene som volder oss flest problemer. Visdomstennene har fått sitt navn fra gamle tider da man trodde man ble vis eller klok når disse tennene brøt frem i munnen. Heldigvis er det ingenting som tyder på at visdommen forsvinner ut hvis de trekkes.

Det vanligste problemet med visdomstenner er at det ikke er plass til dem i rekken av tenner og at de derfor ikke kan bryte frem på normal måte. Da de er de siste tennene vi får, gjerne i voksen alder, er det rett og slett andre tenner som har tatt plassen og det medfører ofte smerte og ubehag når visdomstennene kommer frem.

Hos noen bryter visdomstennene ut uten problemer og det er da ingen grunn til å fjerne dem, men hvis det er vanskelig å holde dem rene eller de gjør vondt er det vanligste at man går til tannlegen for å få dem undersøkt. Noen ganger fjernes de av forebyggende årsaker da man forventer at de vil forårsake problemer senere i livet.

Har man smerter eller hevelser rundt visdomstennene er det naturlig å fjerne dem. Ofte gjøres dette med én tann av gangen og har man betennelse brukes antibiotika i forkant av inngrepet.

Selve inngrepet kan gjøres på samme måte som man trekker andre tenner, men noen ganger er det behov for et lite kirurgisk inngrep. Med lokalbedøvelse deler man gjerne tannen opp i biter for å fjerne den lettere og i etterkant av inngrepet kan det være behov for smertelindring for at du skal føle minst mulig ubehag.

Våre tannklinikker har lang erfaring i å fjerne visdomstenner og kontakt oss gjerne for en undersøkelse av dine tenner.