Smilet er noe av det første man legger merke til når man møter en person for første gang. Selv om tannhelsen i Norge ligger i verdenstoppen er det ingen selvfølge at man skal smile med friske tenner hvis man ikke selv gjør en innsats for å pleie tennene sine. Barn og unge har gratis tannlegebehandling frem til de er myndige og dette danner et godt grunnlag for en god tannhelse i voksen alder, men flere faktorer er dukket opp i det siste som gjør at man er mer eksponert for karies enn tidligere. Her er det verdt å nevne økningen i salget av sukkerholdige drikker, som brus og juice.

Gå jevnlig til tannlegen

Den viktigste forebyggende innsatsen for å beholde sine friske tenner gjør man på sitt eget bad, og det daglige vedlikeholdet er viktigst. Pusser man tennene daglig 2-3 ganger med fluortannkrem, og har et noenlunde fornuftig kosthold har man kommet langt på vei. Hvis man i tillegg ikke røyker eller bruker snus og begrenser inntaket av ”sure drikker” som juice og brus (også lettbrus) og går til tannlegen med jevne mellomrom er det ingen grunn til at ikke tannhelsen skulle være ivaretatt og smilet kan med stolthet vises.

Selv om man har et godt daglig vedlikehold er det jo slik at man likevel kan oppleve å få hull i tennene eller andre problemer. Ising i tennene, løse tenner eller misfarging av tennene er problemer tannlegene hos Colosseumklinikken arbeider med hver eneste dag og tannlegen vil gi deg den informasjonen du trenger og tilby deg den behandlingen som kreves.

Mange synes at prisen for en god tannhelse er høy, men det er ofte først når du har latt det gå lenge mellom hver gang du har vært hos tannlegen at det kan bli kostbart. Besøk derfor tannlegen regelmessig for å oppdage forandringer som krever behandling. Tannlegene hos Colosseumklinikken kommer med gode forebyggende anbefalinger også.

Ønsker du å sjekke tannhelsen din er det bare å klikke her for bestilling av time.