Mange drømmer om jevne, hvite tenner uten feil og lyte, men av og til er ikke naturen helt på vår side. Mennesker med ugunstig tannstilling eller bittfeil er ofte plaget av dette.

Hvis det er tilfellet forslår vi at du tar kontakt med en av våre klinikker som har denne tjenesten og bestiller tid for konsultasjon der du får treffe en av våre spesialister som kan gi deg et behandlingsforslag som er skreddersydd til deg.

Hvis du etter en første diskusjon ønsker å gå videre tar vi en eller to røntgenbilder som vi analyserer. Du får også et kostnadsforslag. Prisen for en behandling varierer og avhenger av behandlingens kompleksitet og selvfølgelig av hvilken type regulering du, i samråd med din kjeveortoped, velger, se nedenfor.

Pasienter som starter behandling senest det året de fyller tjue år har ofte krav på refusjon fra HELFO basert på type bittfeil. Voksne kan også ha krav på refusjon i spesielle tilfeller.

Behandlingstiden for en kjeveortopedisk behandling varierer mellom 6 måneder og opptil 2 år, mens vanlig behandlingstid ligger mellom 1-1,5 år.

Vanlig fast regulering består av metall eller keramikk fester som limes til tannens utside.

Skjult regulering plasseres på baksiden av tennene slik at den ikke synes (incognito, bilde. Man kan også bruke tynne gjennomsiktige plastskinner som settes over tennene, og som er nesten helt usynlige (invisalign).Vi vil gjøre oppmerksomme på at kun noen få av våre spesialister innenfor kjeveortopedi  tilbyr denne tjenesten. Derfor må den enkelte klinikk kontaktes for å høre om de har denne tjenesten.

Vi kan også tilby forskjellige typer avtakbar regulering, bl. a. forskjellige varianter av gom eller plate, nattbøyle osv.

Når vi sammen har nådd frem til behandlingsmålet, vil vi lime en tynn metallstreng på baksiden av fortennene for å unngå at tennene flytter på seg.

Velkommen for nærmere informasjon!