Når hull må fylles og tenner repareres er det flere løsninger til et fantastisk resultat.

Tannfyllinger:

Dersom man har hull i tennene som krever behandling, legges en tannfylling. Man benytter i dag ulike typer tannfyllingsmaterialer som blant annet kompositt (plast), porselen- og gullinnlegg. Amalgam brukes ikke lenger som fyllingsmateriale, årsaken til det er enkel, det er påvist at det er giftig og kan ha negative helseeffekter. Dessuten virker de fleste nye metodene mye bedre.

Kompositt(plast):

Tannfarget fyllingsmateriale brukes i små og mellomstore hull i fortenner og jeksler. Denne behandlingen gjøres gjerne ferdig på ett besøk. Fargen på fyllingen bestemmes etter fargeprøve. Godt renhold med tannbørste og tanntråd er viktig for å unngå hull i kanten av fyllingen.

Gullinnlegg:

Egner seg godt der hullet er for stort for tannfarget fylling (kompositt). Denne behandlingen krever gjerne 2 besøk. Ved første behandlingstime blir tannen slipt og det blir tatt et avtrykk. Avtrykket sendes et tannteknisk laboratorium, hvor en tanntekniker fremstiller gullinnlegget. Vi mottar så gullinnlegget på tannklinikken etter en viss tid, og innlegget blir limt fast/sementert til tannen. Gullinnlegg er et sterkt og godt material med lang levetid.

Porselensinnlegg:

Fremgangsmetoden er den samme som for gullinnlegg. Det tas avtrykk som sendes til tanntekniker, vi mottar det etter en tid og sementerer det på plass i tannen som trenger behandling. Fargen på porselenet tilpasses fargen på tannen. Gir ofte et estetisk godt resultat.

Hva er CEREC? Alt i ett tannlegebesøk.

Med CEREC-systemet gir din tannlege deg perfekte nye tenner i porselen gjennom en datastyrt fremstilling. Den ødelagte fyllingen eller hullet fjernes og et 3D-bilde tas direkte i munnen

CEREC-erstatningen slipes så ut fra en porselensblokk i korrekt tannfarge samt passform, og deretter festes den til gjenværende del av tannen med en lysherdende lim.

CEREC-porselensfyllinger/-kroner og -fasader er meget holdbare og varige, med en meget lang levetid, maksimal styrke og minimal slitasje

CEREC-materialet er benyttet i mer enn 18 år, og med en vellykkethet på 97%. Med hardhet og utseende som tannemalje gir dette oss en enestående mulighet til å bevare ditt tannsett på aller beste måte.

Alle kosmetiske endringer gjøres mens du venter. Ingen avtrykk eller midlertidige løsninger trengs – Alt i ett tannlegebesøk!

Perfekt resultat av meget høy kvalitet som gir en fullkommen erstatning for amalgamfylte tenner med Cerec-kroner/-fyllinger eller med Cerec-porselensfasader ved misfargede, ødelagte eller feilplasserte tenner.