Snorker du så mye at du er forvist til å sove i badekaret eller på sofaen? Da er det fint å vite at det nå er blitt enkelt å gjøre noe med snorkeproblemene. Tidligere var snorking alt annet enn enkelt å gjøre noe med. Selv omfattende snorkeoperasjoner hadde ofte bare virkning en kort tid. De med søvnapné og alvorlige pusteproblemer i forbindelse med søvn måtte ofte bruke store pustemaskiner.

Det er to årsaker til at det er mye bedre nå. Den ene er snorkeskinner og den andre, i hvert fall fra vårt ståsted, er det samarbeidet vi har med søvnklinikker og leger. For veldig mange er en snorkeskinne løsningen, og sågar begynnelsen på et nytt liv uten snorking og de plager som følger med det.

Det gjør ikke vondt med en snorkeskinne og den kan enkelt tas ut og settes inn.

Vi ønsker at når du tenker på snorking, skal du tenke du på tannlegen din. Snorking er et tegn på at luftpassasjen gjennom svelget er feil, det er noe som ikke stemmer. Med en snorkeskinne, tilpasset av tannlegen, åpnes denne passasjen uten noen former for skruer eller inngrep. Snorkingen forsvinner.

Våre klinikker på Majorstua, Lillestrøm og i Trondheim er spesialister på snorking og har samarbeid med søvnklinikker som kan avdekke omfanget av snorkeproblemet.

Mange av våre pasienter har fortalt om store positive endringer som følge av behandlingen: bedret nattesøvn, ikke trøtt og sliten lenger, ny gnist i parforholdet og mer energi på jobb og i fritid. Det forskes mye på sammenheng mellom sykdom og søvn. Svarene er entydige på at lite søvn senker almenntilstanden og gjør oss i dårligere stand til å takle ulike virus og bakterier.

Det undersøkes nå mistanke om at vibrasjonene ved alvorlig snorking også kan gi åreforkalkning.

Sammenhengen mellom overvekt og mangel på søvn er dokumentert. Men mange mener nå at rekkefølgen ofte er omvendt av det man tidligere har trodd. Manglende søvn som følge av snorking, fører til økt behov for mat.

Alvorlig snorking gjør at kroppen tar opp for lite oksygen om natten. Det fører pussig nok til at kroppen gir signaler om å skille ut væske, og dermed må man stå opp om natten for å tisse.

Søvnapné

En av fem som oppsøker lege gjør det på grunn av søvnproblemer.

Vi samarbeider med søvnsentre som kartlegger søvnrytme og finner årsaken til søvnforstyrrelsen.

Snorking er en av årsakene til søvnproblemer og i alvorlige tilfeller, der pusten stanser opp flere ganger i løpet av natten, er diagnosen ofte søvnapné.

På samme måte som en lege ikke bare setter plaster på en føflekk begynner vi behandling av alvorlig snorking og søvnapné først etter at en utreding er gjort i samarbeid med søvneksperter.

Vi har spesialister i Oslo, Lillestrøm og i Trondheim, men har du problemer med søvn og snorking kan du oppsøke en lokal lege eller tannlege og bli henvist videre til oss.

Takket være de gode resultatene en snorkeskinne gir, der det i de fleste tilfeller holder med en snorkeskinne, medfører at det er flere som slipper å ligge med pustemaskin eller gjennomføre snorkeoperasjoner.

Kontakt oss eller kom innom for å ta en prat om de løsningene som finnes. Vi er her for deg.

Trolig kan du puste lettet ut.