Ising oppleves ofte når man har spist eller drukket noe som er kaldt, varmt eller syrlig, som kaffe og iskrem. Ising i tennene er veldig ubehagelig, men heldigvis er det sjeldent det medfører noen fare. Det er tannhalsene som er mest utsatt for ising da de ikke har noen beskyttende emalje. Nerven i tannen reagerer da med smerte.

Har man en ny fylling som gjør vondt er det ofte fordi fyllingen ikke er tilpasset bittet ennå. Sprekker i tennene kan også forårsake ising og er veldig ubehagelig. Har du vedvarende problemer med ising bør man oppsøke tannlege for å undersøke dette nærmere.

Hva gjør man med ising i tennene?

Det viktigste man gjør i det daglige er å bruke fluortannkrem. Fluor bidrar til å forsterke røttenes overflater slik at de ikke er så ømfintlige. Fluortabletter og fluorskylling er også viktige bidragsytere til mindre ising.

Hvis man har en nerveskade er det viktig å gå til tannlegen. Det oppdager man hvis isingen ikke forsvinner eller forverres over tid. Tannlegen har flere muligheter for å hjelpe deg med isingen, som å påføre et tetningsmiddel eller en fylling.

Uansett hva årsaken kan være til at du opplever ising i tennene er det lurt at en tannlege får undersøke deg. Det er ofte enkle løsninger på dette problemet.