Alle ønsker å se opplagte og imøtekommende ut, men dype furer og rynker rundt øyne, panne og mellom øynene bidrar til at mange ofte ser eldre, «strenge» eller irriterte ut. Botox er en effektiv behandling som fjerner rynker nesten umiddelbart. Behandlingen passer godt for både menn og kvinner og effekten varer i snitt 3–5 måneder.

Hva er Botox?

Botox er et registrert legemiddel som benyttes til å fjerne rynker. Botox virker på de små ansiktsmusklene og hindrer at disse trekker seg sammen. Dermed blir den overliggende huden jevnere og rynker glattes ut.

Botox ble godkjent av FDA i 1989 og har også vært brukt på rynkebehandling i USA i ca. 15 år. Middelet er registrert i over 100 land.

Behandlingen er den mest vanlige kosmetiske behandling i USA og i Norge. I Norge har vi hatt erfaring med denne behandlingen i 10 år.

Ingen alvorlige bivirkninger er registrert.

Smilerynker og poser under øynene

Botox brukes for å lamme muskler og egner seg meget godt til behandling av smilerynker. Dette forandrer ikke utseendet rundt øynene, men vil være effektivt for å redusere smilerynker dersom det er sjenerende.

Mange får ofte en ekstra pose under øynene når de smiler og Botox er da det som er mest effektivt. Det settes da noen små stikk i ytterkant av øyeregionen. Man må være oppmerksom på at man kan få små bloduttredelser av sprøytestikket.

Noen er videre plaget med en tydelig fure under øynene opp mot nesen. I disse tilfellene kan man korrigere dette i forbindelse med en vanlig «åpen» nedre øyelokks plastikk, eventuelt kan man sprøyte inn Restylane eller fett.

Behandlingen

Botox settes med en tynn nål og gir lite ubehag. Effekten kommer etter noen dager og varer i 3-5 måneder.

Botox brukt til å fjerne rynker er nå den mest vanlige kosmetiske behandlingen i Norge og USA. I Norge har vi hatt erfaring med denne type behandling i 10 år og ingen alvorlige bivirkninger er registrert.

Slik utføres behandlingen

Botox injiseres med en engangssprøyte med svært tynn nål, og behandlingen er skånsom og med lite ubehag. Behandlingen går relativt raskt å utføre.

Man kan gjenoppta arbeid og andre daglige gjøremål umiddelbart etter behandlingen. De første 12 timene etter behandlingen bør man imidlertid ikke gni eller massere det området som er behandlet.

Etter injeksjonen tar det 2-3 dager før Botox begynner å virke, og inntil 10 dager før man får full effekt.

Områder man kan behandle

Følgende områder er det vanlig å behandle med Botox / Vistabel:

  • Glabella: sinterynken, mellom øyenbrynene, er det området som aller oftest blir behandlet.
  • Kråkeføtter: smilerynkene
  • Panne: tversoverlinjene i pannen

Virkningen på disse områdene blir naturligvis ikke så uttalte og varige som ved henholdsvis ansiktsløft eller andre plastikkirurgiske operasjoner.

Hvor lenge varer effekten av behandlingen?

En fordel med behandlingen er at effekten er forbigående. Effekten varer i gjennomsnitt 3-5 måneder etter første gangs behandling. For å vedlikeholde optimal effekt bør man beregne og gjenta behandlingen 2-3 ganger i året. Resultater fra vitenskapelige studier med Botox brukt mot rynker tyder imidlertid på at effekten varer lenger etter hver ny behandling. Sannsynligvis beror dette på at muskelen som blir behandlet etter hvert blir mindre aktiv og svakere som resultat av at den ikke brukes.

Bivirkninger?

Det oppstår sjelden bivirkninger ved denne type behandling. Den vanligste bivirkningen er ømhet eller en liten bloduttredelse på innstikkstedet. I sjeldne tilfeller kan man få en forbigående svekkelse av nærliggende muskler. Det finnes beskrevet tilfeller hvor muskelen som løfter øvre øyelokk har blitt forbigående svekket i  1-2 uker. Fordi effekten av Botox er forbigående, er også bivirkningene forbigående.

 

Foreløpig tilbys denne behandlingen kun hos Colosseum Tromsø, klikk på knappen under for forespørsel.